مجتمع فولاد آناهیتا گیلان

مجتمع فولاد آناهیتا گیلان
مجتمع فولاد آناهیتا گیلان (سهامی خاص) در اواخر سال 1389 به واسطه خرید سهام و تغییر کاربری با موضوعیت تولید انواع میلگرد ساختمانی(از سایز 8 تا 32) شروع به کار کرد. این شرکت در زمینی به مساحت 20908 متر مربع و با هدف ایجاد اشتغال و خودکفایی در صنعت فولاد اقدام به گرفتن مجوز کرد.
مجتمع با دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح به شماره ثبت 16174 در اداره ثبت و املاک شهرستان رشت به ثبت رسید. همچنین با اخذ جواز تاسیس، از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در اواسط سال 1390، عملیات اجرائی، در پی مطالعات فنی و محاسبات ریالی آغاز به کار کرد.
ماشین آلات صنعتی اصلی را از شرکتهای معتبر اروپایی در ابتدای سال 1391 خریدند. سپس نصب و راه اندازی آنان توسط متخصصین داخلی انجام گرفت. علی رغم کلیه موانعی مثل بحران اقتصادی و تحریم های دولتهای غربی، که وجود داشت. در اواخر سال 1392 تولید آزمایشی این شرکت پس از 2 سال تلاش و همکاری بی دریغ دست اندرکاران این مجموعه صنعتی شروع شد.
در همین راستا توانست پروانه بهره برداری با ظرفیت تولید سالیانه 320 هزار تن را دریافت کند. هدف از این کار تامین بخشی از نیاز داخلی کشور و ایجاد اشتغال مستقیم 250 نفر، غیر مستقیم 1300 نفر بود.
تولید رسمی این شرکت با تشریف فرمایی جناب آقای مهندس نعمت زاده وزیر محترم سازمان صنعت، معدن و تجارت و دیگر مسئولان استانی، طی مراسمی در شهریور ماه 1393 افتتاح شد.
افتخارات مجتمع
شرکت فولاد آناهیتا گیلان مفتخر است که در سال 1391 به عنوان طرح صنعتی نمونه سال شناخته شود. زیرا این مجتمع با برخورداری از نیروهای متخصص و کارآمد و با توجه به توان تحقیقاتی و آموزشی خود، با استقرار سیستم های نوین مدیریت و کنترل کیفیت، زیر نظر مدیریت محترم عامل این افتخار را به دست آوردند.
همچنین در حال حاضر با اخذ نشان استاندارد ملی ایشَان که گواه تضمین کیفیت محصولات خود می باشد. آن ها نیز توانسته اند میلگرد ساختمانی منطبق با استاندارد 3132 ISIRI را تولید کنند.َ
درباره مجتمع فولاد آناهیتا گیلان
شرکت فولاد آناهیتا گیلان با داشتن نیروهای متخصص؛ جوان و کارآمد و با توجه به توان تحقیقاتی و آموزشی خود و با استقرار سیستم های نوین مدیریت کیفیت به عنوان تنها شرکت فولادی ایران موفق به دریافت نشان شایسته ملی ایران کسب لوح 5 ستاره از وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 1396 گردید.
شرکت فولاد آناهیتا گیلان در راستای اجرای برنامه ها و تمهیدات زیست محیطی مفتخر به کسب تندیس سیمین و لوح سپاس صنعت سبز کشور در سال های 1395 و 1396 شد.
کارخانه فولاد آناهیتا دارای سه فاز می باشد از جمله :
فاز اول: تولید میلگرد فولادی با ظرفیت 250 هزار تن در سال که امروزه به 320 هزار تن در سال رسیده است.
فاز دوم: خط ذوب فولاد
فاز سوم: تولید میلگرد در سایزهای کوچک
مجتمع فولاد آناهیتا از شرکت های سهامی خاص در شمال کشور است. که میلگرد های تولیدی خود را منطبق با استاندارد ISIRI 3132 تولید و به بازار عرضه می کنند. این مجتمع علاوه بر تامین نیاز فولاد مناطق شمالی کشور، توانایی تولید و خدمت رسانی به باقی شهرها را نیز دارد. این تولید در سه فاز تولید میلگرد آناهیتا، بخش ذوب نورد و میلگرد های سایز کوچک می باشد. میلگرد آناهیتا به صورت ساده و آجدار از سایز 8 تا 25 در گرید A2 و A3 تولید می شود. میلگرد آناهیتا از استاندارد GOST 578 روسیه برگرفته شد.
مشخصات مکانیکی میلگرد آناهیتا
در آزمون کشش میلگرد آناهیتا، خواص مکانیکی میلگرد مانند تنش تسلیم، استحکام کششی و درصد ازدیاد طول نسبی تعیین می شود. تنش تسلیم در واقع حداقل مقاومت قابل تحمل میلگرد را نشان می دهد. این کار برای این است که بر اثر بار وارده دچار تغییر فرم دائمی نشود. معیار انعطافپذیر بودن و یا شکننده بودن میلگرد آناهیتا، درصد ازدیاد طول نسبی و آزمون خمش است. یک شاخه میلگرد باید از این لحاظ انتظارات مشتری را برآورده کند.
خط تولید میلگرد آناهیتا
میلگرد آناهیتا در پروسه تولید از شمش های 5SP در ابعاد 120*120، 125*125، 140*140 و 150*150 استفاده می کنند. شمش ها بعد از انجام آنالیز شیمیایی در صورتی که از لحاظ شیمیایی به تایید واحد کنترل رسیده باشد. می تواند مجوز شارژ به داخل کوره جهت تولید را به دست آورد. سپس عملیات شارژ توسط میز شارژ اتوماتیک و سیستم پوشر کوره انجام می شود.
بعد از شارژ شمش ها، پروسه دمادهی توسط مشعل دوگانه سوز صورت می گیرد. عملیات دمادهی توسط سیستم اتوماسیون کوره تحت کنترل است. در همین حین دمای کوره تا 1250 درجه سانتیگراد بالا می رود. سپس شمش از کوره خارج می شود و توسط میز دشارژ به غلتک های رافینگ هدایت می شود.
در این مرحله مواد در 3 الی 5 مرحله بستگی به سایز شمش مصرفی دارد که به استند های میانی هدایت می شوند. در نتیجه عملیات نورد صورت می گیرد. در عملیات نورد سطح مقطع شمش فولادی کاهش می یابد. در نهایت به فراخور میلگرد تولیدی عملیات پایانی نورد در استند های نهایی صورت می گیرد.
در خط نورد میلگرد آناهیتا جهت دستیابی به تناژ و سرعت نورد مطلوب در استند های نهایی میلگرد سایز 18-20-22-25-32 به صورت تک شاخه تولید می شود. همچنین میلگرد سایز 12-14-16 بصورت دو شاخه و میلگرد سایز 8 و 10 به صورت چهار شاخه ای تولید می شود.
بعد از عملیات نورد میلگرد از دستگاهی به نام ترمکس عبور داده می شود. در هنگام خروج از دستگاه میلگرد آناهیتا گیلان خواص مکانیک مورد نظر را به دست می آورد.
سرانجام میلگرد آناهیتا در دستگاه خنک کننده قرار می گیرد. سپس توسط قیچی گیوتین به طول 12 متر برش داده می شود. و در نهایت لیبل دار و به انبار منتقل می شود.