آشنایی با انواع تیرآهن

تیرآهن چیست؟
اولین بار تیرآهن توسط یک شرکت آمریکایی به نام Bethehem به تولید رسید. این شرکت با تولید این سازه فلزی توانست جایگاه بسیار مهمی در ساخت و سازهای مهم مانند پل سازی، ساخت آسمان خراش و غیره ایفا کند. تیرآهن نیز مانند سایر مواد و مصالح دارای انواع مختلفی میباشد. در ساخت و طراحی انواع تیرآهن استانداردهای مختلفی رعایت میشود.
به تیرآهن در زبان انگلیسی Beam گفته میشود. این سازه فلزی یکی از مصالح اصلی ساختمان به شمار میرود که وظیفه اصلی آن استحکام ساختمان میباشد.
این سازه کاربردهای زیادی دارد که از جمله کاربردهای آن میتوان به حمل نیرو و تحمل فشار بارهای وارد شده بر ساختمان اشاره کرد. در واقع میتوان گفت که تیرآهن از اصلیترین مصالح در صنعت ساخت و ساز محسوب میشود.
این سازه انواع و ابعاد گوناگونی دارد و در پروژههای مختلف ساختمانی قابل استفاده است.
تیرآهن یکی از مهمترین نوع پروفیلهای ساختمان به شمار میرود. به همین خاطر است که خرید تیرآهن امری مهم تلقی میشود.
انواع تیر آهن
همینطور که پیش از این اشاره کردیم، تیرآهن در انواع و سایزهای مختلفی به تولید میرسد. در این بخش قصد داریم انواع مختلف تیرآهن را مورد بررسی قرار دهیم.
تیرآهن نوع اول معمولی میباشد و ارتفاعی معادل ۸۰ تا ۶۰۰ میلی متر دارد. این نوع تیرآهن بیشتر در بازار عرضه میشود و بیش از سایر تیرآهنها مورد استفاده عموم قرار میگیرد. تیرآهن معمولی با علامت اختصاری I و یا NP نوشته شده مشخص می شود . تیرآهن بال پهن نیز با علامت H و یا IPB نوشته میشود که ارتفاع و بال آن مساوی میباشد.
تیر آهنها داری سه نوع استاندارد جهانی میباشند. در هنگام خرید باید به این استانداردها توجه کرد.
تیرآهن IPE
این تیرآهنها در ایران و کشورهای اروپایی تولید میشوند و شکل آنها I مانند است. علاوه بر این، ضخامت بالهای آن هم تغییرپذیر نمیباشد. در واقع، ضخامت بال این نوع تیرآهن ثابت است.
تیرآهن INP
این تیرآهنها در بازارهای چین و روسیه تهیه و عرضه میشود. این نوع تیرآهن مانند نوع IPE ظاهری شبیه I دارد، اما ضخامت بالهای آن با فاصله گرفتن از جان تیرآهن کاهش پیدا میکند.
تیرآهن IPB
این نوع تیرآهن دارای بال پهن شکل به صورت H میباشد که طول بالها نسبت به تیر آهن IPE بزرگتر میباشد. زمانی که کلمه ی لاتین V در کنار نام تیر آهن قرار میگیرد، به معنای آن است که تیرآهن سنگین وزن میباشد. هرگاه که حرف L در کنار نام تیر آهن قرار گرفته باشد، بدان معناست که تیر آهن سبک وزن میباشد.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، تیرآهن IBP دارای بالهای پهنی است و شبیه حرف H میباشد.
این نوع از تیرآهن در ترکیه و کره جنوبی به تولید میرسد. به دلیل اینکه این نوع سازه فلزی از مقاومت بالایی برخوردار است، معمولا در ابرسازهها و ساختمانهای بسیار بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع تیرآهن خود به دو نوع HEA و HEB تقسیم بندی میشود.
نرخ انواع تیرآهن در بازار
بازار آهن نیز مانند هر صنف دیگری درگیر نوسانات قیمت میباشد. به طور کلی، هر عاملی در بازار میتواند بر قیمت مصالح نیز اثرگذار باشد.
متناسب با قیمت آهن، قیمت تیرآهن نیز تغییر میکند. تغییرات قیمت در بازار مصالح متناسب با قیمتها در بازار جهانی آهن، میزان تولید و تقاضا و غیره تغییر میکند. علاوه بر این، هزینههای انتقال، سوخت و همچنین تورم نیز بر بازار اثرگذار است.
در عصر حاضر، سایتهایی هستند که در زمینه خرید و فروش آهنآلات فعالیت میکنند و همواره قیمت روز و لحظه به لحظه آهنآلات را ارائه میدهند.
قیمت آهن و به ویژه قیمت تیرآهن با توجه به برند و سایز آن متفاوت است و به عوامل مختلفی در بازار وابسته میباشد.
کاربرد انواع تیرآهن
تیر آهن یکی از فرآوردههای مهم حاصل از فلز آهن میباشد که کاربردهای بسیار زیادی دارد، اما کاربرد عمده ی آن در ساختمانسازی میباشد.
این سازه فلزی به شکل های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. برای جلوگیری از خم شدن سقف و تحمل بار واردهی ساختمان از تیرآهن استفاده میشود. به طور کلی میتوان گفت که تیرآهن در پوشش سقفها، ساختار پلها، حفظ استحکام ساختمان و سازهها، نعل درگاه و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
نکات مهم در خرید تیرآهن
در خرید تیرآهن حتما باید با ویژگیهای این محصول آشنا باشید. این نکته حائز اهمیت است که نیازتان را به طور کامل در هنگام خرید مدنظر داشته باشید و بنا بر آن انتخاب خود را انجام دهید. لازم است که در خرید خود از افراد خبره در حوزه آهنآلات مشاوره بگیرید تا از اشتباهات احتمالی در خرید جلوگیری شود. حتما نوسانات قیمت در بازار را رصد و به آن توجه کنید.
به توصیههای متخصصان در هنگام استفاده از تیرآهن توجه کنید. انواع تیرآهن کاربردهای متنوعی دارند و نباید به جای یکدیگر مورد استفاده قرار بگیرند.
از مراکز و دفاتر معتبر برندهای معتبر و مناسبترین قیمتها را جویا شوید.